"Беглика Фест" е готов да посрещне ценителите на алтернативната култура

18:00, 27 юли 19 / Култура и наука 25 325 Topnovini
1

Един от най-големите родопски фестивали "Беглика" е готов да посрещне ценителите на алтернативната култура между 14-18 август в сърцето на Баташка планина.

Програмата на 11-ото издание на събора предлага богата палитра от активности за малки и големи, сред които живи образователни игри, пленери за детски рисунки и маски на животни, йога и паневритмия, планински преходи, какаова церемония, звуколечение, куполно строителство, символика на българската носия и числата, театрални спектакли, лекции по здравословно хранене и социално предприемачество и много други.

Също така музикалната сцена ще бъде по-тиха от обикновено, защото ще се озвучава с „етерни” тонколони, а на нея ще се качат музикантите от Мерак Стандарт, Zeyra, Vataff Project, Dharba и няколко съобщностни проекта, които ще се родят на място.

Цялата програма може да намерите тук.

Каузите, които ще бъдат представени в рамките на фестивала и ще търсят дългосрочна подкрепа под формата на труд, знания и средства, включват:

Ятото - семеен резидентен център в с. Горна Бела речка за учене и спокойно общуване на цялото семейство.
Планина, обичам те! – кауза, която сприятелява младите хора между 9-14 години с планината и ги учи как да се учат от нея, да я обичат и закрилят.
Хранкооп – кооперативно начинание за чиста храна, което обединява стотици малки земеделски производители.
Резиденция „Баба” - инициатива, която свързва млади хора от градовете с възрастни в обезлюдяващи се села.
Хородея>ДАР - уеб платформа за сътрудничество, базирано на личен принос под формата на дигитални активни за размяна на блага (ДАР).
Живи игри – настолни игри, които развиват добродетели в децата като взаимопомощ, доверие и емпатия, като в същото време ги обогатяват със знания от различни сфери (растения, билки, занаяти, изкуства и др.).

Въпреки че фестивалът се провежда в разгара на лятото, организаторите напомнят, че понякога температурите в Родопите падат под нулата. Ето защо не забравяйте да вземете зимни дрехи, както и дъждобран, челник, планински обувки, шапка и слънцезащитен крем.

Цената на билетите включва фестивалното съдържание, координация, долекарска помощ, контрол на трафика, водоснабдяване, провизии за общностните кухни, в които посетители и участници ще готвят заедно, осветление и декорация, дърва за огрев, управление на отпадъците, компостни тоалетни и държавна къмпинг такса. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли да бъде променян романът "Под игото" на Иван Вазов?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 58 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.