Емил Радев: ГЕРБ работи за повече европодкрепа за българския бизнес

16:00, 16 май 19 25 1379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работим за повече европейска подкрепа за българския бизнес. Реализирайки успешно европроекти, предприятията стават по-конкурентоспособни и модернизират производствата си. Чрез членството в ЕС българските фирми получават не само възможности за еврофинансиране, но и свободен достъп до пазар с повече от 500 млн. потребители. Това коментира кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев в Лом, където посети две големи предприятия.

„Чрез програма „Конкурентоспособност” модернизирахме производството си, адаптирахме го към новите технологии, които навлизат в живота ни и съществено облекчихме труда на хората”, споделиха от ръководството на пивоварно предприятие.
Имаме партньори в цяла Европа. Месечно изпращаме около 15 000 тона или 700 тира продукция, като 80% от електрозаварените метални профили, които произвеждаме, се изнасят зад граница”, обясни представител на друго успешно предприятие в Лом.

Чрез нова евроинвестиция в размер на 4,5 млн. лв. по програмата за иновации и конкурентоспособност то ще разшири дейността си с допълнително енергийно ефективно оборудване и ще увеличи броя на заетите в производството от 340 на 400 души.

„Това е Европа за хората”, коментира Емил Радев и информира, че се очаква през новия програмен период бюджетът за България да се увеличи с 4 млрд. лв. „Това ще отключи нови възможности пред бизнеса, за стартиращи предприятия, за иновации”, обясни кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ. Той допълни, че работи активно за намаляване на административната тежест за гражданите и фирмите. 

"Поведох ефективна битка срещу двойните стандарти при храните, извоювах ново европейско законодателство, чрез което да сложим край на „вечните длъжници”, работя за приемането ни в Шенген. Това са важни каузи, които трябва да бъдат доведени до край”, заключи Емил Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама