Жълт код в 13 области в очакване на интензивни валежи и гръмотевични бури

06:30, 15 май 19 25 3837 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жълт код е обявен в 13 области на страната.

Кодът е за очаквани интензивни валежи и гръмотевични бури, и е в сила за областите Видинска, Монтанска, София област, София град, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Пловдивска, Смолянска и Пазарджишка. Ще има валежи от дъжд, временно интензивни с гръмотевици. По-значителни ще са през нощта. На места количествата ще достигат до 25-30 л/кв.м, в планинските части на областите и повече.

Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, максималните - между 20 и 25 градуса.

Над планините облачността ще е значителна, по високите части и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг, в следобедните часове на места с гръмотевици. Ще духа умерен до силен южен вятър, който привечер постепенно ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра около 13 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха 15-18 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

До петък ще продължат следобедните валежи и гръмотевици. От събота времето постепенно ще се стабилизира и следващата седмица температурите ще достигат летни стойности. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама