РИОСВ – Монтана засилва контрола за опазване на резерватите от пожари

14:35, 31 мар 19 25 156 Topnovini
1

РИОСВ - Монтана проведе работни срещи за опазване на резерватите „Горната кория“ и резерват „Чупрене“  от пожари, със заинтересованите институции – представители на общини, на държавни горски стопанства, структури на РС ПБЗН, на МВР и др.

На 26.03.2019 г. в информационния център на екоинспекцията и на 27.03.2019 г. в административната сграда на община Чупрене, бяха обсъдени и актуализирани плановете за опазване от пожари на двата горски резервата - резерват „Горната кория”, обл. Монтана и резерват „Чупрене”, обл. Видин, както и схемите за оповестяване в случай на пожар. За опазване на двата резервата, РИОСВ – Монтана е оборудвала пет противопожарни депа – три за резерва т„Чупрене“, един за резерват „Горната кория“, както и един брой в сградата на екоинспекцията.

Периодът от 1 април до 31 октомври е определен за пожароопасен сезон в защитените територии – изключителна държавна собственост със заповед на министъра на околната среда и водите. Заповедта цели вземането на мерки за недопускане възникването на пожари и ограничаване на тяхното развитие и разпространение в защитени територии.

Създадена е добра комуникация с институциите и организация за експедитивно реагиране при пожар.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 151 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.