Обявиха жълт код заради очаквани бурни ветрове

07:15, 12 фев 19 25 6217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рязка промяна във времето ни очаква във вторник. След ясното и топло време, вторник ще е ветровито и ще застудява. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Все още на отделни места ще има и слаби превалявания, предимно от дъжд, в планините - от сняг.

Времето над България в следващите дни ще се определя от бърз студен фронт, който ще премине над страната от запад на изток с падане на температурите и слаби валежи от дъжд, и сняг.

В 21 области в страната е обявен жълт код заради очаквани бурни ветрове.

Предупреждението в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Шумен, Търговище, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София област и София-град. В тези райони ще духа силен запад-северозападен вятър със скорост 15-19 м/сек, възможни пулсации до 21-24 м/сек.
 
Във вторник ще превалява дъжд в централна и сняг в планините и по високите полета на Западна България. В сряда снеговалежите ще се преместят на изток.

В нощта срещу сряда вятърът ще отслабне и ще се обърне от север и от североизток, през деня в източната половина от страната ще бъде умерен. Застудяването обаче ще продължи. Ще има и превалявания от сняг, с по-голяма вероятност в планинските райони и в Северна България.
 
В четвъртък и петък също ще се задържи студено. В Източна България ще остане и ветровито, със значителна облачност, но вероятността за валежи е малка. Над Западна България облачността ще се разкъсва и временно ще намалява, повече през първия ден.

През почивните дни вятърът отново ще се смени със северозападен, ще бъде слаб до умерен. В повече райони ще има разкъсвания и намаления на облачността. Дневните температури ще се повишават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама