Инспектори влизат в ромската махала в Монтана с полиция

10:10, 05 дек 18 / Общество Сподели в: 25 493 Topnovini Автор: Topnovini
1

След заплахите с пистолет към служители на ВиК Монтана отишли да прекъснат водата на нередовен платец, в сряда сутринта инспекторите влизат в ромската махала с полиция, за да прекъсват водоподаването на тези, които не са си плащали.

В ромския квартал „Кошарник” в Монтана. Инж. Людмил Минев от ВиК- Монтана обясни пред Нова телевизия: „Днес са подготвени за прекъсване 9 абонати, които до края на деня ще бъдат прекъснати при условие, че ни заплатят сумите, които дължат към ВиК. Те са запознати със сумата на тяхното задължение. Изпратена е покана за погасяване на задълженията. Фиксиран е и срок. В този срок трябва или да заплатят цялата сума, или да се явят в дружеството и да сключат споразумителен протокол за разсрочено плащане на тази сума. В такъв случай се преустановява действието.”

Длъжниците са много, посочват от ВиК дружеството. До края на месеца ще бъдат прекъснати 22 абонати. „Кражбата на вода дали с незаконно отклонение, или с незаконно присъединяване, след прекъсване, е вече криминализирано деяние и при установяването на  такъв случай ние сме длъжни да уведомим 112 и от там вече случаят се поема от полиция, прокуратура, следствие и се завършва със съдебно производство”, припомни инж. Минев.

„Аз сега казах, на пенсията ще ги дадем. Колкото има – толкова. Направо отивам и ги внасям”, каза жител на махалата, на когото предстои да му бъде спряно водоподаването.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани