Коледен базар ще радва жителите на няколко града

18:10, 13 ное 18 25 1305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За поредна година Община Монтана организира коледен базар. Десетте дървени къщички, изработени специално за него миналата година вече са ангажирани. Все повече  търговци и производители искат да се включат в открития коледен базар на центъра на Монтана, съобщават от Общината. Заради проявения интерес площта на базара ще бъде увеличена. Търговски маси и шатри, освен на площад „Жеравица”, ще могат да се разполагат и на алеята от центъра до Общинския младежки дом.

"Надяваме се така да осигурим повече разнообразие и празнично настроение на хората от района и техните гости за посрещането на Рождество Христово и Новата 2019 година", заяви заместник кметът на Монтана Станислав Станоев. Освен това ще дадем възможност на местни производители да представят стоките си, както и на търговци, които предлагат подходящи за духа на Коледа подаръци, традиционни лакомства, играчки, празнична украса, занаятчийски изделия и други сезонни стоки.

Коледният базар ще работи в периода от 1 декември до 7 януари – Ивановден.

Тарифата за наемна площ е одобрена от Общинския съвет. Повече информация може да се получи на телефон 096 394 224

Община Добрич организира традиционния Коледен базар от 3 декември до 3 януари на площад „Свобода“. Дейностите по време на базара ще се осъществяват върху 9 места по 6 кв.м, 4 места по 12 кв.м. и 10 места по 2 кв.м за търговия с картички и сурвакници.

Художници, занаятчии, земеделски и други производители ще теглят жребий на 28 ноември за Коледния базар в Добрич поради големия интерес към събитието, с което се открива празничната програма на общината.

Заведенията за бързо хранене ще предлагат меню, подходящо за празника - греяно вино и други топли, безалкохолни и алкохолни напитки, коледни десерти, прясно приготвена храна и други.

Посетителите ще могат да закупят и ситничарски, хлебни и сладкарски изделия, месни и млечни продукти, пакетирани и насипни шоколадови изделия, бонбони, ядки, плодове, мед и пчелни продукти.

За празничната атмосфера ще допринесат и стоките с подаръчен характер, сред които  картини, сувенири, украса, играчки, сурвакници и картички. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама