Серия от палежи на коли в Монтана, няма задръжани

10:10, 31 окт 18 / Общество Сподели в: 25 240 Topnovini Автор: Topnovini
1
2
3

Серия от палежи на коли в Монтана. Само за последния месец случаите на опожарени автомобили са четири, а за година са над 30. Няма задържани. Последният палеж се вижда на записи от камери за видеонаблюдение, тъй като изгорялата кола е паркирана пред жилищен блок. 

"Идва и съвсем спокойно залива колата. После просто драсва клечката", разказа потърпевшият Виктор Ангелов пред Нова телевизия.

Автомобилът бил паркиран пред жилището на младото момче. На камерата се вижда как мъж със сак приближава и, след като светва лампа на фотоклетка, той се отдалечава. След минути се връща с голяма бутилка. Залива автомобила на Ангелов и го запалва. Съседите извикали пожарна и полиция, но автомобилът изгорял за минути. Огънят засегнал и друга кола, паркирана наблизо.

Това не е първото посегателство срещу имуществото на Ангелов. Преди месец е направен опит за подпалване и на заведението му центъра на Монтана. В края на 2017 г. самоделна бомба гръмнала под колата на баща му. Извършителите не са открити.

Палежите на автомобили в Монтана продължават. Само за последния месец в областта за изгорели четири коли. През януари самоделна бомба беше подхвърлена в заведение в Монтана. От прокуратурата информираха, че по случаите се работи с приоритет.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани