Отпуснаха още 20 000 лева за малки инициативи в Монтана

13:10, 30 окт 18 / Общество Сподели в: 25 281 Topnovini Автор: Topnovini
1

Шест проекта за общо 20 000 лева ще бъдат финансирани във втората сесия на фонда за малки инициативи на община Монтана, обяви кметът Златко Живков.

Със средствата ще бъде направено детско футболно игрище в село Вирове, ще се ремонтира футболна площадка в кв. „Огоста” в Монтана, ще се създаде клуб на самодееца в село Долно Белотинци, ще се изгради детска площадка в село Долна Вереница, ще се оборудва компютърна зала в читалището на село Долна Рикса и ще се ушият народни носии за формация на общинския младежки дом в Монтана.

Фондът беше създаден в края на миналата година по инициатива на сдружение „Агора” с подкрепата на фондация „Америка за България”. Целта е да се подпомагат малки общности с идеи за местно развитие в областта на културата, образованието, социалното развитие, информацията. Платформата е насочена към проекти на самодейни читалищни състави и към малки граждански групи. Фондът се администрира от „Агенцията за регионално развитие и бизнесцентър 2000” – Монтана, а бюджетът му се осигурява от общината /22 000 лева/ и сдружение „Агора” / 16 000 лева/

В първия етап от началото на тази година бяха финансирани 6 проекта на обща стойност 18 хиляди лева. Те са на читалищата в Славотин, в Монтана, във Винище, в Стубел и в кв. Мала Кутловица. Одобрен е и проект на неформална гражданска група „Жеравица”. Три от проектите са за закупуване на нови носии, по един - за изграждане на детска площадка, открита сцена и създаване на младежки клуб.

 

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани