Ловец простреля свой колега по време на лов

13:59, 28 окт 18 25 1684 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

66-годишен ловец простреля и рани свой колега по време на лов в монтанското село Черни връх. Инцидентът е станал в събота по обяд в местността Полето, съобщи „24 часа“.

Ловната дружина и техни гости от Берковица излезли на лов. В полето забелязали много пъдпъдъци и заредили бързо пушките със сачми за хвъркати. После направили разстановка в слънчогледова нива. На мушката на 66-годишния Васил К. се появило пиле и той започнал да го следи, завъртял оръжието встрани и отправил изстрел, чийто сачми рикоширали и уцелили колегата му.

Пострадалият е 35-годишният Красимир Б. Ръководителят на излета веднага спрял лова и извикал линейка и полиция. На цялата дружина е направен тест за алкохол, а проверката показала, че нито един от ловците не е употребил алкохол.

Раненият е бил транспортиран в болницата в Монтана, където е приет с леки наранявани. Две от сачмите са попаднали в челото му, една в ръката и няколко в гърдите му.

Срещу стрелеца от Берковица е образувано досъдебно производство по член 338 от Наказателния кодекс. Според него, който работи с огнестрелни оръжия, без да взема необходимите мерки за сигурност, се наказва с лишаване от свобода до две години, или с глоба до 1 000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама