Ден на отворените врати в НОИ за Международния ден на възрастните хора

17:15, 28 сеп 18 25 2634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По традиция офисите на териториалните поделения на Националния осигурителен институт (ТП на НОИ) ще проведат Ден на отворените врати на Международния ден на възрастните хора, 1 октомври. В обособени и изнесени приемни служителите на института ще отговарят на запитвания относно придобиването право на пенсия, актуалните изисквания за пенсиониране в различните категории труд и възможностите за закупуване на недостигащ осигурителен стаж.

Като жест по случай празника и като улеснение за работещите през седмицата експерти от пенсионния отдел в ТП на НОИ в Пловдив ще работят в съботния ден на 29 септември. Експерти ще оказват помощ при предстоящо пенсиониране, при отпуснати вече пенсии, ще помагат при възникнали конкретни казуси.

С интензивната информационна кампания в Деня на отворените врати НОИ продължава утвърдената линия да запознава възможно повече хора със социалноосигурителните им права. На празничния 1 октомври ще има и поредицата от посещения на служители от НОИ в заведения за социални услуги за възрастни хора.

На 1 октомври управителят на института Ивайло Иванов ще посети Дома за стари хора в столичния квартал Горна баня и ще отговори на въпросите на настанените там. Планирани са посещения на ръководители на ТП на НОИ и експерти от службите за среща и консултации в домове за стари хора в Кърджали, Айтос, Пазарджик, с. Главиница, Старозагорски минерални бани, Вълчедръм, Хасково, с. Фатово - област Смолян.

Със същата мисия ще бъдат посетени пенсионерски клубове в Кърджали, Плевен и Благоевград, Дом за възрастни хора със сетивни нарушения – Хасково, Дом за възрастни с физически нарушения – Кюстендил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама