Крадец заплашил и ограбил баба и дядо от монтанско село

13:15, 26 сеп 18 25 1755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпечен крадец нахлул тази нощ в дома на стари хора в монтанското село Белотинци и задигнал 210 лева. Криминално проявеният и осъждан В.П. стреснал в съня им около 2 часа 84-годишна жена и 91-годишен мъж. По данни на възрастния мъж поискал пари, но те отказали.

Тогава кръвта на рецидивиста кипнала, грабнал нож и започнал да заплашва възрастните, че ще ги наръга, като посягъл с острието към тях. Хората се изплашили до смърт. Нападателят претарашил жилището и задигнал 210 лв, сим карта, прибрал и кухненския нож с дървена дръжка. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ Монтана. Предприети са оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на извършителя.

По случая е образувано досъдебно производство. Същият е с богато криминално досие, стар познайник на полицият. Зад гърба си има два грабежа през 2010 в Монтана и 2015 във Видин, общо 14 регистрации за престъпления. 26- годишният В. П. е страшилище за местните, върлува във видинско и белоградчишко.

Има пет присъди, лежал е в затвора, осъден е и на пробация 320 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, пише ''24 часа''. По последното дело е сключил споразумение с прокуратурата и в момента е на свобода. В село Белотинци идвал при свои роднини и си набелязал като мишена за плячка бабата и дядото, които живеели в близост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама