Монтана инвестира половин милион лева в 23 села

17:45, 06 сеп 18 25 1279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ремонти за близо половин милион лева са на приключване в 23-те села на община Монтана този строителен сезон, съобщи кметът Златко Живков. Обновени са сгради на читалища, кметства и църкви и улици. До края на септември ще бъде завършен и грубият строеж на църквите в Крапчене, Войници и Долна Рикса.

В село Благово и Сумер са направени площадки за спорт. Ремонтирани са сградите на читалищата в Горно Церовене, Вирове, Крапчене, Славотин, Стубел и Сумер. Иконостасът на храм „Свети Свети Кирил и Методий” в Трифоново е на етап монтаж и художниците довършват иконите за него. В Смоляновци е ремонтиран покрива на училището, здравната служба и църквата. В Габровница е направен основен ремонт на сградата на кметството и покрива на детската градина. В Николово е обновен пенсионерския клуб.

Единственото село без читалищна сграда е Белотинци. От общинския бюджет са определени 30 хиляди лева за закупуване на сградата на НАРКООП в селото и преустройството й в читалище. Заради съдебни спорове по собствеността, сделката не е направена досега, уточни кметът Живков.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама