Китайски град си сътрудничи с Монтана

12:30, 23 авг 18 25 920 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на община Монтана Златко Живков и зам. кметът на китайския град Инчуан г-н Сун Сюецин подписаха споразумение за създаване на приятелски взаимоотношения. За целта на двудневно посещение в областния град пристигна делегация от Нинся - хуейски автономен регион на Китайската Народна Република.

В споразумението, което влиза в сила от днес, се изразява желание за взаимното сътрудничество и приятелство между двата града в областта на търговията, науката и технологиите, хранителновкусовата промишленост, културата и други сфери с цел насърчаване на общия просперитет и развитие на двата района.

В началото на срещата днес присъстващите видяха кратки рекламни филми за Инчуан и Монтана. Според гостите, двата града имат много общо по между си – възможности за бизнес, природни дадености, културни изяви, а най-впечатляваща е сърдечността на хората. Кметът Златко Живков подари на всеки от тях раница с туристически принадлежности като символ на бъдещите контакти. Той получи пано с Бога на слънцето, което по думите на г-н Сюецин представлява Лунен календар и подчерта, че подобна скална рисунка има в пещерата „Магура”.

По време на престоя си тук гостите от Китай се срещнаха с представители на местния бизнес в Технологичния парк и посетиха поделенията на фирма „Компас” и завода за палета „Палемонтех”.

Програмата включва посещение на исторически забележителности в областния град и Белоградчишките скали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама