Скандал със сметището в Кюстендил

11:53, 01 авг 22 25 2939 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В полунощ изтича ултиматумът, даден от кмета на Кюстендил Петър Паунов към екоминистъра в оставка Борислав Сандов по повод неверните, според Паунов, твърдения относно нерегламентирания боклук, каран в близкото с. Радловци.

Паунов влезе в пререкания със Сандов, който казал, че за цялата криза с боклука на Кюстендил е виновен кметът и обвинил общината в бездействие и популизъм, задето не повишава такса смет.

Сандов е критикувал общинската администрация на Кюстендил и задето транспортира боклука до депа в други общини, като се заканил да прати полиция, която да спира камионите на общинското предприятие „Чистота“, както и да сезира прокуратурата, предаде БНР.

Ако не се извини за неверните си тенденциозни против кмета и Общината изявления, то Паунов ще започне от утре да вади в пълни детайли всичко, което държавата, МОСВ и самият Сандов са обещавали по решаване на казуса с боклука на Кюстендил, но не са го изпълнили, пречели са общината да изгради сепарираща инсталация, която едва сега се прави край Радловци.

Паунов намеква и че спрямо него се упражнява и натиск по отдаване на сметосъбирането на общината на частна фирма. По повод на това, че Сандов съвсем скоро няма да е екоминистър и следва ли да се поставят към него такива ултиматуми, Паунов каза: Извинете се на кюстендилци, за да приключи сагата и съдействайте да се реши въпросът. Осигурете финансиране, осигурете депо и ще ги караме всичките, един грам няма да има тук, всичко натоварваме и го караме където кажете“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама