Разкриха три ниви с марихуана в гориста местност край Кюстендил

16:25, 05 юли 20 25 2671 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Откриха три ниви с марихуана в Кюстендилско, съобщават от прокуратурата. След постъпила информация за отглеждане на растения с марихуана в имот в местността "Вуково" незабавно са били извършени действия по разследване, при които са били иззети веществени доказателства.

Имотът се намира в гориста местност и е трудно достъпен. На около километър разстояние преди имота, на пътя е бил установен лек автомобил, ползван от четиридесет и девет годишен мъж от гр.Кюстендил 

В присъствието на майка му, в къщата е било извършено претърсване и изземване. Зад нея е бил открит изграден парник, в който са били намерени и иззети 170 растения коноп (марихуана) с различна височина. Освен това в него е имало изградена система за капково напояване на растенията, както и специални торове. В близост до къщата е бил намерен и уред, представляващ казан за варене на спиртни напитки. В имота е била изградена система за видеонаблюдение. В същия имот са били установени обработени три ниви със засети и отглеждани общо 92 растения коноп (марихуана), както и 5 кофички с разсад от същото растение. За всичките ниви е имало изградена система за капково напояване.

В хода на разследването са били взети представителни проби от растенията – общо 2 955 килограма. Останалото количество коноп с тегло около 60 килограма, е било изкоренено и унищожено, чрез изгаряне от комисия, назначена със заповед на директора на ОДМВР гр. Кюстендил.

Към настоящия момент за срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани три лица. Предстои прокуратурата да внесе в съда искания за определне на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двама от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама