Ресторантьори излязоха на протест в Кюстендил

13:18, 05 май 20 25 2529 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ресторантьори излязоха на протест в Кюстендил с искане за намаляване на ДДС ставките за хранителни продукти, предаде Нова телевизия. Цялата централна градска част е блокирана от столове върху които има надписи за искане на 5 % ДДС.

В акцията се включиха над 50 рессторантьори.

„Предстоящото отваряне на обектите би довело до фалит. Не можем да поемем такава данъчна ставка. Нашата молба е да има диалог. Да се изготвят прецизни анализи, за да се определи едно диференцирано ДДС за бранша. Мярката 60 на 40 и разрешението да работим в отворени градини не работят“, каза представител на хотелиерите.

Снимка: CanstockPhoto

На 8 май на символичен протест ще излязат и ресторантьорите от Велико Търново, които ще поставят празни столове пред заведенията си. Те смятат, че отварянето на заведенията само с външните градини и изискванията за 2,5 метра отстояние на масите не е ефективна мярка и настояват за финансови мерки за оздравяване на бранша, съобщава БНР.

В община Велико Търново внасят искания за намаляване наполовина на дължимите данък сгради, такса смет и за тротоарно право. Настояват и за създаване на консултативен съвет към общината с тяхно участие:

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама