Проект: Бившите казарми в Кюстендил да се превърнат в балнеокомплекс

14:25, 24 дек 19 25 2775 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Кюстендил е разработен проект за преобразуването на бившите казарми в града в модерен балнеоложки и спортен комплекс. Инвестицията ще е за около 60 милиона лева, пише БНР.

От години бившите казарми се рушат, оградите падат, поделението е обрасло с дървета и храсталак. Дружество иска да изгради мултифункционален спортно-туристически и балнеоложки комплекс. Първо обаче имотът трябва да стане общински. Все още е на Министерството на отбраната.

Преди повече от пет години военното ведомство обяви начална цена от 8 милиона и половина за обособени пет имота. Най-големият е с площ от над 39 декара и с 12 сгради. Тогава купувачи не се явиха нито на първото, нито на второто наддаване.

Каква е ситуацията сега обяснява областният управител Виктор Янев: "Проектът е за изграждане на балнеологичен комплекс, специализирана болница за долекуване, къщи за гости, също така и спортна база с открити и закрити басейни. За реализацията са необходими над 60 милиона. Имаме предложение, но самият инвеститор иска гаранции от Българска банка за развитие, защото заемът, който се отпуска, е до 10 години".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама