Прокуратурата проверява как 10-годишно дете се озова в избирателните списъци

09:50, 03 ное 19 25 2019 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата започна проверка заради съмнения за изборен туризъм в община Трекляно, където изборите приключиха още на първи тур.

Жена, която работи в общината е разказала за незаконни регистрации, схема със социални помощи и как 10-годишното ѝ дете е вписано в избирателните списъци, съобщи bTV. Тя подозира зад схемата общинското ръководство.

Четири сигурни балотажа в Кюстендилска област

Майката на детето била заплашвана от Василка Кирилова, за която местните казват, че е човекът, който прави изборите в Трекляно. Кирилова отрича обвиненията, изборния туризъм и казва, че всичко в списъците е законно.

„Няма в избирателните списъци деца. Тук хората идват да гласуват. Обличат си новите дрехи и излизат да гласуват. Нашите хора са такива”, каза Василка Кирилова.

Като секретар на общината само тази година Кирилова е регистрирала 160 души, а общо хората само с настоящ адрес там са около 700. В избирателните списъци пък те са почти колкото тези с постоянен.

Предстоят разпити на собственици на имоти и на общинското ръководство в Трекляно. Ще бъдат проверени и избирателните списъци по сигнала за вписаното 10-годишно дете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама