Пускат движението по АМ „Струма” в посока София най-рано след 2 седмици

08:29, 15 авг 19 25 2528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Платното в посока София на магистрала „Струма” може да бъде пуснато най-рано след 2 седмици, съобщи инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на АПИ в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

По думите му няма надежда движението на превозни средства в посока Благоевград и Гърция да бъде възстановено скоро.

Движението по моста при 62-ри км на АМ „Струма“ край Дупница остава ограничено и в следващите дни

„Областно пътно управление прави обходи. По повод писмото от общината при проверката от април 2018 година не са установени нарушения”, коментира инж. Досев.

Той допълни, че пътната агенция има много добра комуникация с почти всички общини. В момента тече и обхождане на всички подобни съоръжения.  

Акцент на деня: Човешка грешка e в основата на пожарите у нас

Директорът на РИОСВ – Перник Пламен Ангелов успокои, че въздухът в района е чист. По думите му задължение на общината е да не допуска депониране и съхранение на територии общинска собственост и общински пътища. „Тя е установила нерегламентирано замърсяване и е поискала съдействие от нас. През 2018 година ние сме направили акт и сме съставили наказателно постановление”, допълни Ангелов.

9 акта и наказателни постановления има фирмата, от чието депо започна пожарът на АМ "Струма"

Направено е задължително предписание до 28 юли районът да бъде почистено. А през последните години собственикът на горелия склад е получил 9 акта на обща стойност около 20 000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама