4 млн. лева са нужни за укрепване на пътя към Рилския манастир

13:28, 29 юли 19 / Общество 25 322 Topnovini
1

4 милиона лева са необходими за цялостно укрепване на свлачището по пътя за Рилския манастир. Предстои да бъде изготвен технически проект за трайното укрепване на отсечката, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура", цитирани от БНТ.

В опасния участък продължават аварийно-възстановителни дейности за отстраняване на падащи камъни. Движението в района се осъществява в една лента. Активизираното свлачище от преди няколко месеца вече е овладяно.

Под постоянно наблюдение е свлачището по пътя за Рилския манастир

Според експерти, там са оставени тези скални маси, които задържат по-нататъшно срутване. Туристи и често пътуващи по пътя за Рилския манастир казват, че не се работи за пълното обезопасяване на пътната обстановка.

Участъкът е сигнализиран с необходимите пътни знаци и има ограничение на скоростта до 20 километра в час. Шофьори казаха още, че липсва светофарна уредба в делничните дни, поставя се само за празнични, когато трафикът към манастира е засилен.

Продължават ремонтите по пътя от Рила до Рилския манастир

От Агенция „Пътна инфраструктура" съобщиха, че след като бъде одобрен техническият проект, ще започне трайното укрепване на свлачището.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани