Ще останат ли без аптека хората в Кюстендилско?

10:40, 04 яну 19 25 1406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хиляди хора останаха без аптека. Една от най-големите общини в кюстендилска област Бобошево е на път да остане без лекарства. Точно на Коледа дейността си приключила единствената аптека и оттогава хората от района пътуват десетки километри до Дупница и Кюстендил, за да си купят необходимите лекарства.

„Бобошево е малка община с 10 населени места, в които преобладава възрастно население. Няма да оставим хората без лекарства. Кметовете са направили списък с всички самотно живеещи хора. На специален телефон в общината хората ще могат да заяват какво им е необходимо”, обясни пред Нова телевизия една от секретарките на общината.

„Част от сградата, в която се намира аптеката, е собственост на фармацевтично предприятие "Софарма". С него сме влезнали в контакт още преди Нова година. Предстои сключване на договор с новия аптекар. До 20 дни аптеката ще бъде отворена отново”, заяви кметът на Бобошево Крум Маринов.

От Здравната каса в Кюстендил заявиха, че всеки общопрактикуващ лекар може да продава лекарства, които се изписват рецепта, ако има разрешение регионалната здравна инспекция.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама