Най-голямото село в Кюстендилско прави подписка срещу честото спиране на тока

13:40, 28 ное 18 25 1184 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на  най-голямото село в Кюстендилско-Яхиново, правят подписка срещу честите спирания на тока, каза кметът Софка Скоклева.

''Проблемът става много сериозен при застудяването последните дни, когато немалко от домакинствата се отопляват с климатици и с електрически уреди'', добави тя.

''Токът спира постоянно, а понякога - по 7-8 пъти за денонощие, оплакват се местните. През нощта в петък срещу събота спирането се оказало постоянно - за цялата нощ заради повреда в кабел при оборудваето на бензиностанция. Ако в ЧЕЗ не предприемат необходимите мерки да гарантират нормалното екелтроподаване, в Яхиново ще организират протест'', каза кметът. 

Подписката се разпространява в търговските обекти, заведенията, в пенсионерския клуб  и на други публични места, предаде БНР. Местните хора се заканват с гражданско неподчинение.

Яхиново е и селото с най-много мигранти в чужбина - около 800. Някои от тях ще се върнат за предстоящите празници. Ако и дотогава проблемът с тока не се реши, ситуацията ще стане нетърпима, казва кметицата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама