Разследват Община Кърджали за сключен ненужен договор за озеленяване

11:46, 10 мар 22 25 2100 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

МВР проверява сключен договор между Община Кърджали и еднолично дружество на стойност 215 000 лева с ДДС.

Договорът е за поддържане на зелени площи в Кърджали, като според полицията умишлено се дава възможност на юридическото лице да получи значителни финансови средства за специфична дейност, за която в Община Кърджали функционира общинско предприятие с назначен персонал.

Договорът и към момента е действащ, като по него е платена вече около половината от визираната сума.

Във фирмата, която не разполага с необходимия човешки ресурс да изпълнява задълженията си по сключения договор, на работа е назначен общински съветник, работещ на длъжност „организатор по труда“, назначени по трудов договор са само две лица на длъжност „общ работник“.

Предстои събраните материали да бъдат докладвани в компетентната прокуратура. Работата по случая продължава, съобщиха от МВР.

Документите за извършени дейности от фирмата, въз основа на които са получени плащания от Община Кърджали, са обект на друга проверка от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при областната дирекция с оглед данни за евентуално извършено престъпление.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама