14 новозаразени в Доспат, белодробното отделение в Кърджали е под карантина

11:45, 11 юни 20 25 3595 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

В Доспат 14 са новите случаи на заразени с коронавирус в общината. Заедно с 30-те общият брой на далите положителни резултати при тестването в общината става 95. Трима от новозаразените са деца.

Всички новоустановени са поставени под 28-дневна карантина, няма никой в тежко състояние.

В Доспат тестове за COVID-19 ще се правят вече само при проявени симптоми, контактните лица и от втори кръг вече са установени, обясниха от общинския кризисен щаб.

58-годишна жена от близкото село Барутин, която е установена с COVID-19 още в началото на седмицата, е приета в Девинската болница с повишена температура и затруднено дишане.

Днес в селата Барутин, Бръщен и Црънча беше направена дезинфекция. В съседната община Сърница пък са затворени заведенията и повечето обществени обекти. Нови случаи там - няма.

В Сърница вчера са взети 23 проби на контактни лица, чиито резултати се очакват по-късно днес.

Белодробно отделение в многопрофилната болница "Д-р Атанас Дафовски" в областния център Кърджали е затворено за прием на пациенти заради служителка, заразена с COVID-19.

Предполага се, че жената, работеща в отделението, се е заразила от пациентка от община Черноочене, която е била настанена за лечение. Медицинските сестри, които са били вчера на работа дневна смяна, са останали и през нощта в отделението, предавa “24 часа“.

Жената от белодробно отделение и още една кърджалийка, заразени с коронавирус, са били настанени в инфекциозно отделение на болницата.

Директорът на РЗИ Кърджали д-р Виктор Кирчев потвърди, че белодробното отделение е затворено за прием на пациенти и добави, че днес най-вероятно ще се изследват всички в отделението.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама