Удължиха разследването на катастрофата с Местан за шести път

10:22, 30 апр 20 25 3166 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Разследването на катастрофата с участието на Лютви Местан е удължено с още два месеца и така то вече буксува повече от година, без да има развръзка.

Тежката катастрофа, при която загина 6-месечно бебе, стана на 14 април 2019 г.

Окръжният зам.-прокурор на Кърджали и говорител Димитрина Делчева съобщи, че разследването на инцидента е удължено с още два месеца - до 14 юни. "Все още не е постъпило заключението от назначената седморна комплексна съдебно-автотехническа и съдебно-медицинска експертиза", допълни Делчева, пише вестник "Сега".

По думите ѝ след като бъде представено установеното от вещите лица, наблюдаващите прокурори по делото ще направят преценка "дали е необходимо да се извършват някакви допълнителни процесуални действия, или делото е изяснено вече от фактическа страна".

Лютви Местан не е единственият обвиняем по делото. Преди няколко месеца прокуратурата привлече като втори обвиняем за катастрофата бащата на загиналото бебе - Юсеин Ахмед.

Прокуратурата му повдигна обвинение за "независимо съпричиняване на смърт по непредпазливост на шестмесечно дете".

На Ахмед бе наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 2000 лв.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама