Николина Ангелкова: Въвеждаме регистър на туристическите забележителности

14:54, 07 сеп 19 / Политика 25 3587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С промените в Закона за туризма въвеждаме национален регистър на туристическите забележителности, фестивали и атракции и именно тази инициатива - Фестивалът „Бъдеще с традиции-Кърджали“, на областния управител Никола Чанев и благодарение на подкрепата на госпожа Караянчева, ще бъде една от първите, които ще бъдат включени в него. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на ежегодния есенен фестивал в Кърджали, пише "Фокус".

Тя допълни още, че този фестивал се организира всяка година, за да бъдат показани уникалният бит и култура на Кърджали и това ще направи града още по-популярен и предпочитан.

„Искам да благодаря на госпожа Караянчева за това, че освен че е патрон на днешния фестивал, и тазгодишната инициатива на Министерството на туризма също се провежда под неин нейн патронаж и това събитие също е част от нея, и ние ще продължим да работим в посока да докажем, че Кърджали заслужава да бъде посетен. Кърджали заслужава да бъде видян.

Източните Родопи са не само магия, но те са едно богатство, което всеки трябва да види. В заключение бих искала да завърша с мисълта на великия Иван Вазов: „Който не е постил Източните Родопи, той не познава България“, каза министърът на туризма Николина Ангелкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама