Николина Ангелкова: Въвеждаме регистър на туристическите забележителности

14:54, 07 сеп 19 / Политика 25 2162 Topnovini
1
2
3
4
5
6
7
8
9

С промените в Закона за туризма въвеждаме национален регистър на туристическите забележителности, фестивали и атракции и именно тази инициатива - Фестивалът „Бъдеще с традиции-Кърджали“, на областния управител Никола Чанев и благодарение на подкрепата на госпожа Караянчева, ще бъде една от първите, които ще бъдат включени в него. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на ежегодния есенен фестивал в Кърджали, пише "Фокус".

Тя допълни още, че този фестивал се организира всяка година, за да бъдат показани уникалният бит и култура на Кърджали и това ще направи града още по-популярен и предпочитан.

„Искам да благодаря на госпожа Караянчева за това, че освен че е патрон на днешния фестивал, и тазгодишната инициатива на Министерството на туризма също се провежда под неин нейн патронаж и това събитие също е част от нея, и ние ще продължим да работим в посока да докажем, че Кърджали заслужава да бъде посетен. Кърджали заслужава да бъде видян.

Източните Родопи са не само магия, но те са едно богатство, което всеки трябва да види. В заключение бих искала да завърша с мисълта на великия Иван Вазов: „Който не е постил Източните Родопи, той не познава България“, каза министърът на туризма Николина Ангелкова.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани