Автоинструктори от Кърджали излязоха на протест срещу камерите

12:40, 28 фев 19 25 1526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автомобилните инструктори от Кърджали и Варна излязоха на протест, предаде БНР.

Те са против въвеждането на постоянно видеонаблюдение в учебната им дейност. Не одобряват изискванията курсистът да бъде сниман през цялото време нито всяка автошкола да разполага със собствен полигон.

Според автоинструкторите това е невъзможно и условията за обучението ще се усложнят допълнително, тъй като всяка фирма ще трябва да търси площадка, на която да плаща наем.

„Протестираме против въвеждането на задължителен полигон, протестираме против въвеждането на автомобили, на които курсистите да се явяват на изпит, то е собственост на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Протестираме върху наложените санкции в проектозакона, които касаят пряко инструкторите. Минималната санкция е 500 лева за едно маловажно нарушение - качвам се в колата с курсиста, длъжен съм да попълня картона, днеска е 28-и, аз по инерция пиша, че днеска е 27-и, и аз вече съм 500 лева назад“, заяви един от инструкторите.

„Има си норматив - 31 часа, той трябва да ги вземе. Ако не е готов, плаща допълнително, ако иска. 31 часа се вземат за около 40 дена. Ако са 50 часа, направете си сметката, той минимум по два часа на ден може да взема, повече не може“, допълни друг от протестиращите.

От бранша се обявяват и против новите касови апарати, защото извършват само една дейност и смятат, че не им са нужни.

Относно начина на провеждане изпитите и смяната на листовките инструкторите твърдят, че това е в полза само на издателските къщи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама