Китайска фирма е проявила интерес към Кърджали

15:30, 14 дек 18 / Икономика Сподели в: 25 1352 Topnovini Автор: Topnovini
1

Китайска компания в областта на автомобилостроенето е проявила инвеститорски интерес към Кърджали, каза пред журналисти областният управител Никола Чанев.

Той вече е имал съвместна работна среща с представителите й и с "Национална компания индустриални зони" ЕАД. Не пожела на етап преговори да каже името на компанията, а само, че става въпрос за сериозен инвеститор с представителства в няколко държави, сред които и Германия.

Имаха изключително адекватни въпроси по отношение на пазар на труда, на цени, включително на жилищни площи, цени на строителство, данъчно облагане в България, каза Чанев. Той допълни, че китайската фирма е посетила предлаганият й терен, където ще е бъдещата индустриална зона на Кърджали. Определила го е като изключително подходящ и е въпрос на планиране и изчисления от тяхна страна. Потенциалният инвеститор е проявил интерес и в изграждането на бизнес парк. Всичко това ще бъде през Инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа 16+1 и се надявам на скорошен отговор, допълни Никола Чанев.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани