Китайска фирма е проявила интерес към Кърджали

15:30, 14 дек 18 25 2233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китайска компания в областта на автомобилостроенето е проявила инвеститорски интерес към Кърджали, каза пред журналисти областният управител Никола Чанев.

Той вече е имал съвместна работна среща с представителите й и с "Национална компания индустриални зони" ЕАД. Не пожела на етап преговори да каже името на компанията, а само, че става въпрос за сериозен инвеститор с представителства в няколко държави, сред които и Германия.

Имаха изключително адекватни въпроси по отношение на пазар на труда, на цени, включително на жилищни площи, цени на строителство, данъчно облагане в България, каза Чанев. Той допълни, че китайската фирма е посетила предлаганият й терен, където ще е бъдещата индустриална зона на Кърджали. Определила го е като изключително подходящ и е въпрос на планиране и изчисления от тяхна страна. Потенциалният инвеститор е проявил интерес и в изграждането на бизнес парк. Всичко това ще бъде през Инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа 16+1 и се надявам на скорошен отговор, допълни Никола Чанев.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама