Манастирът в Кърджали ще нахрани всички нуждаещи се по празниците

18:00, 30 ное 18 25 1406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 16 години социалната трапезария към манастира "Успение Богородично" в квартал Гледка, в Кърджали изхранва хора с недобро финансово състояние. Днес от трапезарията се възползват 70 души. 

"Никога не сме връщали и няма да върнат никой гладен, потропал на портите на храма", каза отец Боян Саръев пред БНР и допълни още: "Трапезарията в нашия манастир съществува от 16 години. От февруари месец на 2002 г. В нея са се хранили от 100 - 120 до 130 души, в момента 70. Това са нуждаещите се в момента, които са потърсили помощ при нас. Около рождествените празници и Нова година не предвиждаме нещо специално, нещо, което да се различава от останалото време на годината. Ние винаги ги посрещаме с внимание, с любов, с грижи. По същия начин ще ги посрещнем сега и няма да върнем нито един от хората, които са в нужда."

Отец Саръев призова всички, които имат нужда да се прехранят в Рождествената вечер и в новогодишните празници "да не си лягат гладни, а да дойдат в обществената трапезария към манастир "Успение Богородично" и ще бъдат нахранени и заситени".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама