С електронни книги ще зарадва читателите си библиотеката в Кърджали

18:30, 13 ное 18 / Култура 25 2103 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дигитално обслужване на читателите в Регионалната библиотека "Н. Й. Вапцаров" в Кърджали ще бъде въведено до края на януари 2019 г., съобщи директорът на културната институция Уляна Ганева. Тя допълни, че от пролетта на следващата година библиотеката ще предоставя и електронни книги на своите читатели, предаде БТА.

Ганева уточни, че до края на годината предстои купуването на модул в автоматизираната система на библиотеката, а въвеждането на дигиталното обслужване, според решение на дирекционния съвет, ще стане най-късно до януари на следващата година. По думите й по този начин читателят ще има достъп до своя картон и до каталога, който вече отдавна е онлайн; ще може да си запазва предпочитаните книги дистанционно и когато дойде в библиотеката, те ще го чакат.

"Това е пътят да бъдем част от съвременния свят, а не част от миналото", каза Ганева и допълни, че библиотеката има намерение след април 2019 г. да купи и електронни книги за читателите си. 

Дигиталната система на обслужване на читателите ще им даде възможност да се докоснат до богатия фонд "Краезнание", в който има периодични издания отпреди 1944 г., без да им се налага да идват в библиотеката, каза още Уляна Ганева.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама