Общински съветник: Кметът няма смелост да въведе ''синя зона'' в Кърджали

16:35, 09 ное 18 / Общество Сподели в: 25 415 Topnovini Автор: Topnovini
1

Наскоро Общественият съвет към местния парламент алармира за забавяне на ''синята зона'', така необходима на гражданите на Кърджали. Всички са разтревожени, че няма воля за бързо решаване на въпроса от страна на администрация. 

Общинският съветник Радослав Милев смята, че кметът Хасан Азис няма да има смелостта да въведе синя зона, година преди местните избори. Той е внесъл и няколко питания към градоначалника, на които очаква отговор на предстоящата ноемврийска сесия.

''От градоначалникът се иска да изпълни решението на общинския съвет от месец юли 2016 година, което бе взето с пълно единодушие. Изработен е и проект от специализирана фирма, приет  от общинската администрация,  няма пречки да се стартира. Междувременно съм внесъл питане, на което очаквам отговор от кмета по време на предстоящата сесия. Общината е отказала подновяването на договор за наем на част от паркинга пред стадиона „Арена Арда“ на булевард „Беломорски“ с мотив, че предстои въвеждане на ''синя зона''. Точно този паркинг не влиза в границите на гласуваната от Общинския съвет ''синя зона''. В същото време другата половина от същия паркинг е дадена под наем преди няколко месеца. Не вярвам г-н Азис изобщо да предприеме въвеждане на ''синя зона'' до края на мандата. Действията му не са продиктувани от нуждите на гражданите, а от политически сметки'', обобщава Милев. 

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани