Задържаха пет контрабантни пистолета, захванати за колана на мъж на ''Капитан Андреево''

10:30, 03 сеп 19 / Крими 25 1380 Topnovini
1

Митническите служители от Териториална дирекция Южна морска откриха 5 пистолета, захванати с колана на панталона на мъж- турски гражданин.

Той е пристигнал на ''Капитан Андреево'' с товарен автомобил, с турска регистрация на 30.08.2019 г., в късния следобед, пътуващ от Турция през България за Германия. Пред българските митнически служители е представил редовни документи за превозваната стока. 

По време на проверката, при личен преглед на шофьора, митническите служители откриват,  на кръста му, захванати с колана на панталона, пет пистолета Zoraki M 906. При първоначалния оглед се установява, че пистолетите са газови, преправени за бойни патрони.

Контрабандно пренасяните пистолети са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

4 газови пистолета и 95 патрона за тях, както и въздушна пушка, укрити в личния багаж на пътници, са открити на МП ''Капитан Андреево'' през месец август при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция  леки автомобили. Контрабандните пистолети и патроните са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административно наказателни производства.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани