Пожарът в Хасковско е загасен

18:23, 14 авг 19 25 1908 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Големият пожар край хасковските села Брягово, Любеново и Родопи е загасен, съобщи БНР.

Огънят засегна около 8 000 декара. В гасенето взеха участие 100 души с 30 противопожарни автомобила и тежки верижни машини

Директорът на хасковската пожарна Николай Вълчев оповести по-рано днес и как е възникнал пожарът.

"Местен човек отива, оставя си отпадъците от дома, запалва ги в покрайнините на селото и ги оставя да говорят. Абсолютно безотговорно поведение”, посочи той.

Акцент на деня: Човешка грешка e в основата на пожарите у нас

Районната прокуратура в Хасково извършва процесуално-следствени действия, свързани с възникналия пожар. Установено е, че първоначално огънят е тръгнал от нерегламентирано сметище край село Брягово, където са запалени дрехи. От вятъра пожарът се е разраснал към селата Любеново и Родопи.

Предполагаемият извършител е на 39 години, не е осъждан или криминално проявен, настанен е в болница, уточняват от прокуратурата. Проверява се и версията за запалването на чужд имот.

И днес продължи помощта, която оказва военното формирование 52 740 - Хасково от състава на 2-ра механизирана бригада за потушаване на пожара. 20 военнослужещи с 5 машини с ръководител майор Атанас Бакалов – заместник-командир на формированието, действаха в силно пресечената  местност в района на селата Любеново и Родопи.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама