"Жълти стотинки" събра над 33 000 лева за детското отделение в МБАЛ-Хасково

14:40, 08 юли 19 / Общество 25 335 Topnovini
1

Над 33 000 лева са събрани в първия етап на националната кампания "Жълти стотинки - деца помагат на деца", с които ще бъде обзаведено и оборудвано Детско отделение в МБАЛ-Хасково, съобщиха от лечебното заведение.

Утре пристигат първите два камиона с доставки, които са предназначени за ремонтирания етаж на отделението. Те включват бебешки легла, стоки за системи, шкафчета, електрокардиограф. Седмица по-късно се очакват посетителски столове, походни легла, комплекти спално бельо и инхалатори. В отделението имат още нужда от перфузори, аспирационна помпа, пациентен монитор, гардероби, готварска печка и други консумативи.

От МБАЛ припомнят, че през 2019 година "столица" на националната акция, която ще продължи до края на годината, е Детското отделение на болницата. Инициативата тече за дванадесета година. Надсловът "Деца помагат на деца" е същината на акцията - стотинките идват именно от децата. Всяко дете участва като в специална, направена лично от него касичка събира монети, с които да помогне на друго дете, се казва в съобщението.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани