Разбиха престъпна група за трафик на мигранти от Турция

15:52, 25 фев 19 / Крими Сподели в: 25 736 Topnovini Автор: Topnovini
1

Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група за трафик на мигранти от Турция. Повдигнати са обвинения на четирима души.

Специализираната операция е проведена на 24 февруари на територията на столицата под надзора на Специализираната прогуратура.

Лидер на престъпната група е афганистански гражданин, законно пребиваващ в страната, на когото е било отказано убежище на чужденец. Той е задържан в център за мигранти в столицата, където е живеел. Всички участници в групата са българи.

Според събраните до момента данни, групата е действала епизодично от февруари 2015 г. Тя е организирала превеждането на мигранти от Турция през „зелена“ граница, транспортирането им с различни автомобили през страната и прекарването им през българо-сръбската граница (отново с автомобили).

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двама от обвинените, в т.ч. на ръководителя на групата. На двама от участниците са наложени парични гаранции.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани