Дадоха старт на системата за видеонаблюдение в Хасково

17:10, 17 яну 19 25 1327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стартът на система за видеонаблюдение с висока резолюция на техниката бе даден в Хасково днес. Мрежата ще разполага със 73 обзорни и 11 трафиккамери с възможност за разпознаване на регистрационните номера на автомобилите.

Общо 84-те електронни осеммегапикселови "очи" са разположени в 45 възлови места в областния център и входно-изходните му точки.

Нововъведението, което работи неофициално от месец, ще гарантира по-голямо спокойствие и ще допринесе за опазването на обществения ред. Вече има разкрити криминални случаи, за които помощта на видеотехниката е била решаваща, каза кметът на общината Добри Беливанов. Последният е бил осуетяване на застрахователна измама с превозно средство.

По думите на кмета техниката е под наем, като договорът ще бъде подновяван всяка година, а поддръжката ще е за сметка на фирмата изпълнител. Надявам се системата да е от полза не само на общината, но и на гражданите, посочи нейният управител и собственик Тодор Гечев.
Предстои сигналът от камерите да бъде свързан и с РУ на МВР. Като оператор в контролния център в общината по проект ще работи и човек с увреждания. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама