Изграждат Дом за възрастни хора в Димитровград

14:30, 08 яну 19 / Общество Сподели в: 25 436 Topnovini Автор: Topnovini
1

Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с деменция предстои да бъде изграден и да заработи в Димитровград. Кметът на общината Иво Димов ще подпише днес договора за безвъзмездна финансова помощ на стойност 554 850 лева, предаде БТА.

Институцията ще се помещава в сградата на бившата болница на Азотно-торовия завод. Проектът включва строителство, ремонт, реконструкция, обновяване на сграден фонд. Реновирано ще бъде и прилежащото дворно пространство, ще се достави и монтира оборудване и обзавеждане при осигуряване на достъп за хора с увреждания до съответните помещения.

На предвидения за център етаж от сградата са разположени 7 двойни стаи и една единична, всяка от които ще бъде със собствен санитарен възел. Всички стаи с общ капацитет 15 потребителя са с южно изложение. Необходимият за обслужването на настанените персонал ще бъде 13 души. 

В рамките на тази година се очаква да бъде открита и друга процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП "Региони в растеж" с подобна насоченост, уточниха от общината. По нея тя ще кандидатства с проектно предложение за изграждане на още един център за настаняване от семеен тип - "Център за настаняване на възрастни хора".

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани