Откриват благотворителна изложба от отпадъчни материали в Хасково

11:50, 19 ное 18 / Култура и наука Сподели в: 25 763 Topnovini Автор: Topnovini
1

Изложба от сувенири, предмети за бита и коледни играчки, изработени от отпадъчни материали по повод инициативата "Нов живот за отпадъците", ще бъде открита днес от 15 часа в залата на РИОСВ-Хасково. Инициативата е посветена на Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която се провежда от 17 до 25 ноември.

Творбите от изложбата, които са над 100, ще бъдат използвани за благотворителни цели, част от тях за кампанията в помощ на бебето Борил от Хасково, а останалите ще бъдат предоставени на коледния благотворителен базар, който традиционно се организира в областната администрация.

Всеки, който при откриване на изложбата днес подпомогне лечението на бебето Борил със средства в благотворителна кутия, ще може да си избере уникален сувенир. Експозицията ще бъде на разположение на желаещите да я посетят от днес до 23 ноември.  

С над 100 творби в инициативата се включиха деца и ученици от: ДГ-21- Община Хасково, Обединени ученически общежития- Хасково, СУ "Васил Левски"- Хасково, НУ "Захари Стоянов"- Любимец, ОУ "Хр. Ботев"- с. Д.Ботево, общ. Стамболово, ДГ №18- Хасково, ПГДС "Цар Иван Асен ІІ"- Хасково, СУ "Св. П. Хилендарски"- Хасково, ОУ "Св. Кл. Охридски"– Хасково и Екоклуб "Приятели на природата" към РИОСВ - Хасково.

Всички те получиха грамоти от Регионалната екоинспекция за активно участие в инициативата.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани