До месец транспортният проблем в Хасково трябва да намери решение

17:25, 31 окт 18 25 1175 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До месец транспортният проблем между общините Хасково и Минерални бани и превозвачите трябва да бъде решен. За това се договориха на открита посредническа среща в областната администрация в южния областен център представители на държавата, общините и превозвачите, предаде БТА.

Проблемът възникна миналата седмица, когато на Областната комисия по транспорта частен превозвач бе лишен от квотата му за курс от името на община Хасково, а рейсът бе прехвърлен на община Минерални бани след споразумение между двете местни администрации. Заради конфликта в началото на тази седмица за ден бяха спрени вътрешнообщински и междуобщински превози от Хасково в 6 направления.

Зам.-кметът на община Хасково Велин Балкански поиска протоколът от заседанието на Областната комисия по транспорта да не бъде заверяван от областния управител като спорният курс бъде върнат в квотата на община Хасково, а освен това да се изиска допълнителна информация за превозите между Хасково и Минерални бани.

Ощетеният превозвач Себахтин Исмаил заяви, че Националното сдружение на автобусните превозвачи също ще протестира срещу вече взетото решение на областно ниво. Отделно ще направя и запитване в Министерството на транспорта дали курсове като коментираният могат въобще да съществуват, допълни той.

Да сезира транспортното министерство по случая обеща и областният управител Станислав Дечев. Той освен това ще настоява и за писмено становище по случая от община Хасково, преди държавната администрация да предприеме стъпки в нейните компетенции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама