Задържаха фалшиви парфюми и тоалетни води на "Капитан Андреево"

12:40, 23 окт 18 25 1265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парфюми и тоалетни води с логата на световноизвестни марки са задържани от митнически служители на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

Те са били открити при проверка на лек автомобил с румънска регистрация.

Влизащата от Турция у нас кола е била отклонена за щателна митническа проверка. Шофьорът, румънски гражданин, който пътувал сам, заявил, че не пренася стоки за деклариране. При инспекцията обаче във всички възможни естествени кухини на автомобила - в таблото, пода, седалките, вратите, калниците, както и в няколко куфара, са били намерени общо 1419 парфюма и тоалетни води със знаците на световноизвестни брандове.

Парфюмите и тоалетните води са били задържани, както и автомобилът, послужил за извършване на нарушението. На шофьора е бил съставен акт, а по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

От началото на годината досега на "Капитан Андреево" за задържани 32 000 парфюма и тоалетни води, сочи статистиката на митницата. Повече от 90 процента от спрените аромати са иззети във връзка с нарушаване на регламента за защита на правата върху интелектуалната собственост.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама