Заловиха 1680 кутии контрабандни цигари на "Капитан Андреево"

14:30, 11 окт 18 25 1383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов опит за пренасяне на контрабандни цигари предотвратиха митническите служители на МП "Капитан Андреево".

Контрабандните цигари са открити на 5 октомври 2018 година при митническа проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът на камиона - турски гражданин заявил, че няма лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране.

След пролъчване с рентгенова апаратура и последвал физически контрол митническите служители установяват, че в двете резервни гуми, както и на още три места - около резервоарите, в задната част на шофьорската кабина и във въздуховодите, са укрити 1680 кутии /33 600 къса/ контрабандни цигари от марката „Marlboro gold" без акцизен бандерол.

Контрабандните цигари са задържани. На шофьора, е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

През първите девет дни на месец октомври на МП "Капитан Андреево" митническите служители са иззели 6496 кутии цигари, закупени от Турция от 215 преминали пътници. Те са носили от акцизната стока количества, превишаващи разрешената норма. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки, са задържани 3982 умишлено укрити кутии цигари, за които на нарушителите са съставени 27 акта. Общо за периода митнически служители са задържали 209 560 къса (10 478 кутии) безакцизни цигари и 6 кг тютюн за пушене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама