Заловиха над 18 000 къса контрабандни цигари при три проверки на "Капитан Андреево"

13:00, 19 сеп 18 25 1458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

18 280 къса/ 914 кутии/ контрабандни цигари откриха митнически служители и гранични полицаи на ГКПП "Капитан Андреево" при три проверки, на два леки автомобила и един камион, влизащи в страната от Турция на 12.09.2018 година.

При една от проверките контрабандните цигари са открити в лек автомобил марка „BMW X 6", управляван от ирландски гражданин. Пред митническите служители шофьорът и двамата му спътници заявили, че не пренасят стоки и валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в естествените кухини, на различни места в колата, са открити 394 кутии /7880 къса/ и 1 кг тютюн за наргиле, без акцизен бандерол с надпис „For duty free sale only."

Два часа след това, при проверка на друг лек автомобил - "Mercedes-benz" с немска регистрация, митническите служители на МП "Капитан Андреево" откриват в личния багаж на пътуващите с колата двама съпрузи - турски граждани, 220 кутии /4400 къса/ без акцизен бандерол, с надпис „For duty free sale only."

На същия ден, около обяд, на трасе „Входящи товарни автомобили", пристига камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Шофьорът представил редовни документи за превозваната стока и заявил, че не пренася стоки и валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска" митническите служители са селектирали превозното средство за проверка с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка, под дъното на полуремаркето, над втората ос, са открити 300 кутии /6000 къса/ цигари от марката „Parliament" , с надпис „For duty free sale only."

Акцизните стоки са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците и е задържана сумата от общо 3020 евро за обезпечаване на евентуални вземания.

От началото на годината до момента митническите служители на МП "Капитан Андреево" са задържали над 20 100 000 къса цигари без акцизен бандерол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама