Маратон от събития за празника на Любимец

19:00, 26 авг 18 25 1240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Местната власт е подготвила богата и интересна програма, посветена на 49 – та годишнина от обявяването на Любимец за град.

Събитията започват от понеделник, 27 август, с традиционен събор за жителите и гостите на 10 –хилядната община. До 2 септември включително организаторите са подготвили изненади за малки и големи. От 18.00 часа в понеделник в градския парк, Ледената кралица ще забавлява малчуганите с песни, танци и игри, като ги потопи в света на Леденото кралство със сладоледи, осигурени от община Любимец.

На следващия ден 28 август – вторник, ще бъде открита изложба - живопис и предстои среща с художника Неделчо Кучков, чийто корен по майчина линия тръгва от Любимец. Творбите му ще бъдат изложени във фоайето на НЧ „Братолюбие-1884“ и ще могат да се видят безплатно от всички желаещи в празничните дни. Откриването е от 18.00 часа.

В две поредни вечери - сряда и четвъртък, за всички любители на седмото изкуство, община Любимец е подготвила лятно кино. В първия ден ще бъде излъчен филмът „Заекът Питър“, а през втория ден – „Революция Х“. Началото и на двата филма е обявено за 20.30 часа на централния площад „Трети март“.

На 31 август, всички любители на народната музика ще могат да се насладят на песните на народната певица Николина Чакърдъкова и танците на Неврокопския танцов ансамбъл. Началото на концерта е обявено за 20.00 часа на площад „Трети март“.

В събота – 1 септември, отново от 20.00 часа,ще има концертна програма на няколко обичани изпълнители. Надя Казакова, Яни Тонев, Жоро Любимец и Милко Калайджиев ще изпълнят песни от своя репертоар.

На 2 септември, в новоизградените спортни зали „Марица“ и „Граничар“ ще се проведат турнири по волейбол, баскетбол и футбол за момичета и момчета във възрастта 10-12 години. Поканени са отбори от Хасково, Пловдив и Чирпан, а домакин на волейболната среща ще бъдат финалистките по волейбол във възрастите 12 и 13 години ВК „Любимец 2010“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама