Анатолий Гълъбов: Опасни групи ще опитат да радикализират протеста в Габрово

16:55, 13 апр 19 25 2177 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има опасни групи от интереси, които търсят провокация, които търсят възможност да се радикализира ситуацията и да дестабилизират страната. Имам основания да смятам, че тази вечер те ще се опитат да радикализират протеста, затова е много важно хората, които отговарят за сигурността в Габрово, да се подготвят добре. Това каза политологът доц. Анатолий Гълъбов пред "Фокус".

Много ромски семейства са напуснали временно Габрово

В предишните 3 поредни дни хиляди излизаха по улиците на града в знак на протест срещу побоя, нанесен от трима криминално проявени цигани над продавач в денонощен магазин след направена забележка.

Доц. Гълъбов припомни, че преди това в Кюстендил е имало опит да бъде използван за нагнетяване на обстановката побой, при който загина човек, "защото български и ромски мутри са се сбили".

Седем души с боксове и метални палки са задържани в Габрово

"В това отношение опитите продължават с Габрово", посочи политологът.

"В българското общество има групи, които са в състояние да сплашат хората и да спекулират със страховете на българските граждани", продължи доц. Гълъбов, като даде пример с бързото извозване - "в рамките на часове", на футболни агитки на протестите в Катуница.

За присъствие на подобни групи сред протестиращите в Габрово стана ясно и от изявлението тази сутрин на директора на жандармерията Красимир Добрев. Той докладва, че снощи силите на реда са задържали седем лица без лични карти, но с боксове и метални палки. По думите на Добрев полицията няма сигнали за възможни провокации тази вечер. На видеозаписи от вълненията в Габрово, обаче, ясно се виждат енергични и настъпателни момчета с голи глави, качулки и шапки със знаци и цифри, насочващи към определени футболни агитки на столични клубове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама