Габровската библиотека предлага на читателите 450 тома нови книги

16:40, 07 дек 18 / Култура 25 1770 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионалната библиотека "Априлов - Палаузов" ще предложи в навечерието на коледните и новогодишните празници на габровските читатели 450 тома нови книги. В списъка са включени над 80 издателства. Това съобщи директорът на библиотеката Савина Цонева, цитирана БТА.

Финансирането за купуването на книгите е в размер на 8200 лева и е по проект на библиотеката по програмата "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност" на Министерството на културата. 

Повече от 380 са заглавията от областите философия, психология, религия, социология, политология, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история. Сред книгите има биографични и краеведски изследвания, художествена литература за деца и за възрастни от български и чуждестранни автори. Ще бъдат набавени ценни справочни издания, речници, учебници от различни висши учебни заведения, както и учебни помагала и ръководства от различни отрасли на знанието. В проекта са включени и пътеводители, албуми, картографски и нотни издания.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама