Обвиниха габровец, фалшифицирал превозни билети за дървесина

13:00, 31 окт 18 25 1511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

64-годишен мъж от гр. Габрово е обвинен в извършването на документно престъпление.

В хода на разследването служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – В. Търново са установили, че в периода от 27 април до 16 юли 2016 г. в гр. Сухиндол в условията на продължавано престъпление той е съставил неистински превозни билети за дървесина, на които е придал вид, че са издадени от склад за дървесина в гр. Сухиндол.

Целта била, неистинските билети да се използват за удостоверяване на законно транспортиране на вписаната в тях дървесина. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен, като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Друг 49-годишен криминално проявен е обвинен в измама.

В периода 5-6 април миналата година, чрез посредник той е заблудил жител на с. Обединение, като се е представил за частен съдебен изпълнител и съобщил, че е насрочил дата за търг за продажба на недвижим имот в с. Първомайци, собственост на потърпевшия и бившата му съпруга. Габровецът обяснил, че за да участва в търга потърпевшият трябвало да преведе по банкова сметка сумата от 4 200 лв.

След като мъжът превел парите станало ясно, че такъв търг въобще не е обявяван. Той потърсил съдействие в полицията и по случая е било започнато досъдебно производство.

На 25 октомври тази година извършителят на деянието е бил установен на територията на РУ – Враца и доведен в ОДМВР – В. Търново. Привлечен е в качеството на обвиняем. Признал е вината си пред разследващите. Взета му е мярка за неотклонение „подписка“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама