Габрово иска да модернизира градския транспорт с автобуси на метан

13:15, 05 окт 18 25 1590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Габрово има намерение да закупи 10 употребявани автобуса на метан. Цената им е 500 000 лева, които ще бъдат осигурени от постъпленията в местната хазна.

Предложението вече се подготвя от администрацията, стана ясно от информация, разпространена от пресцентъра на институцията. Ако бъде одобрена идеята, метановите автобуси втора употреба ще бъдат доставени в началото на следващата година. 

От пресцентъра на Община Габрово коментираха, че администрацията работи по няколко процедури за доставка на 34 броя автобуси за обслужване на линиите на градския транспорт.

„При пазарни цени от около половин милион лева за един нов автобус с двигател с вътрешно горене или малък градски автобус на ток и почти два пъти повече за дванадесет метров автобус на електричество, за съжаление, не всички необходими превозни средства могат да бъдат фабрично нови. Въпреки това, до началото на следващото лято се очаква да бъдат доставени 14 броя чисто нови автобуси, от които 3 броя дванадесет метрови на природен газ, 3 броя електрически дванадесет метрови и 8 броя електрически с дължина до 9 метра.”

За модернизиране на градския транспорт ще бъдат закупени 14 нови автобуси, които отговарят на европейските норми за вредни емисии от двигателите. Това съобщиха през ноември 2017 година от Община Габрово, при стартирането на проекта „Развитие на устойчив градски транспорт на град Габрово“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама