Пътуващият фестивал "Улицата" гостува в Севлиево

15:00, 07 окт 18 / Култура и наука Сподели в: 25 852 Topnovini Автор: Topnovini
1

Мимове, клоуни, фокусници и актьори от пътуващ фестивал “Улицата" ще изпълнят пространството на централната пешеходна улица на 12 октомври в рамките на “Празници на Севлиево”. От 15:00 до 19:00 часа жителите и гостите на града ще могат да се насладят на тяхното изкуство и да научат повече за него в пряк досег с хората, които умело владеят “Улицата” - събитие, обединяващо местни и гостуващи артисти, представящи своето изкуство и практики под открито небе. 

Начало на събитието ще даде севлиевският Духов оркестър с ръководител Пламен Драшков. Музикална лаборатория  "Традиции и сцена" към СУ "Васил Левски" с ръководител Ваня Ангелска също са подготвили музикална изненада за гостите на фестивала, а талантливите деца от арт клуб към СУ "Васил Левски" с ръководител Иван Иванов ще рисуват на тема "Моят град". 

В рамките на фестивала ще бъдат реализирани ателиета, в които ще можете да се докоснете до загадките на руните и гледането на карти "Таро", до театралното изкуство, ходенето на кокили, както и да разбере как се рисува върху вода. Техниката "Ебру" е интересна за малки и за големи, а нейната тайна се крие в това, че яркостта и смесването на цветовете, както и формата на рисунката, никога не може да се повтори.

Какво е шарж, как за минимално време и с подръчни средства може да се "изреже" профилът на човек ще ни разкрие Евгени от Evgenishow - не случайно наречен "Златната ножичка". Той ще демонстрира  изкуството на шаржа - карикатурно изображение с пресилено подчертаване на специфични черти на лицето или на характера, а освен това ще покаже своя талант в перфектното изрязване на профили на хора, които ще останат за спомен на жителите и гостите на Севлиево. Творецът ще демонстрира и техника за бързо скициране на портрети.

Артистите от великотърновския театър “Весел", пък ще подарят на децата шоу-спектакъл, наречен "Не се предавай", в който малчуганите, освен зрители, са и активни участници.

Пътуващ фестивал “Улицата" е събитието, което да ни срещне там, където всичко започва и там, където всичко е истинско. Защото животът е пътуване, а улицата е мястото да се срещнем.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани