Джазът се завръща в Благоевград

14:00, 10 апр 22 25 2368 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Шестото издание на Blagoevgrad Blues&Jazz ще се проведе на 14, 15 и 16 април. След двугодишно прекъсване, различният фестивал се завръща, съобщиха организаторите.

Откриването е на 14 април с вечер на паметта и на домакините. „В един град и в морето до мен” – проект, посветен на 85 години от рождението на Милчо Левиев с участието на Биг Бенд Благоевград и Вики Алмазиду. „Приемственост“ също е ключова дума за тази вечер, защото в концерта ще участват и ученици на Вики Алмазиду от неин майсторски клас. Веднага след тях, новият албум „Не се продава“ ще представят Васко Кръпката и Подуене блус бенд. 

Втората вечер – 15 април, ще започне с гостите от Румъния Soul Serenade - „най-малката голяма група в света”. След тях публиката ще чуе специалния проект на Михаил Йосифов „Blues Brothers LIVE Tribute”. Музиката от култовия филм „Блус Брадърс“ ще бъде пресъздадена от Brazz Association и енергичният и завладяващ италианец Марчело Били Темпеста (вокал). 

Третата вечер – 16 април, ще открие Живко Петров Трио JP3 с представянето на четвъртия им студиен албум „Change The Way” и пиеси от най-новия - „On The Way”. Финалът на фестивала ще постави групата на благоевградския барабанист и композитор Константин Кацарски Koka Mass Jazz, които ще представят новия си албум „The Sixth Finger”. Заглавието на албума има интересна история, свързана с Благоевград. Но ще я разберат тези, които посетят фестивала!

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама